2 Ağustos 2013 Cuma

Modanın İhtiyacı: Bir Diktatör


  Kadının doğasıdır moda. Moda olmadan kadın, kadın olmadan moda olmaz. Ve her kadının içinde bir nebze bile olsa moda tutkusu yatar. Benim moda tutkum diğerlerine göre daha fazla sanırım.

  Küçüklüğümden beri hep modayla iç içeydim. Anneannem terzi, annem terzi. En büyük ilham kaynağım annem. Sadece moda değil her konuda. Küçükken annemin kumaşlarını alıp üzerime bağlayarak onlarca çeşit elbise yapmış bir kızım ben. Basit bir kumaşı bağlayarak on farklı elbise oluşturabilirim. Giyinmeyi, tasarlamayı ve kombinlemeyi ne kadar sevdiğimi anlatamam.

  Biliyorum, son zamanlarda moda blogu açanların sayısı çok fazla. Herkes ayrı bir "ikon", herkes bir stilist adeta. Böyle olması bu işi basitleştiriyor elbet. İnsanların modayı ciddiye almadığını görüyorum. Herkesin modaya dair söyleyecek bir şeyleri var. Söz konusu moda olduğunda, hepimiz birer eleştirmen kesiliyoruz. Oysa hiç kimse modanın bir iletişim aracı, ayrı bir dil olduğunun farkında değil. Bugün, sözlerimizle anlatamadıklarımızı modaya aktarıyoruz. Kendimizi giyindiklerimizle ifade ediyoruz. Neşeli, mutsuz, karamsar olduğumuz anlara göre değişiyor giyindiklerimiz. Modayla uğraşmak yazar olmaya çok yakın aslında. Tek fark, modada kelimeler yerine kumaşlar ve modellerle oynuyoruz. Moda, bilip bilmeyen her insanın elinde oyuncağa dönüştürmemesi gereken bir şey. Çok değerli moda. Yüzyıllardır asla tükenmeyen ve hiç tükenmeyecek, her geçen gün yenilenen tek sektör.

  Biraz da bencil moda, acımasız. Ayak uydurması zor. Kendini her an yenilemen gerek ayak uydurabilmen için. Tökezlenme lüksün yok.

  Modanın bir otoriteye ihtiyacı var. Ona çeki düzen verecek, ait olmayanları içinden çıkarıp atacak, modanın utsallığını insanlığa gösterecek ve basitleştirilmesine izin vermeyecek birine. Bu ben olabilirim, sen olabilirsin, yoldan geçen herhangi biri bile olabilir. Benim amacım, katkı sağlayabilmek. Bir kitleye ulaşabilmek, fikirlerimi insanlarla paylaşabilmek. Belki bazen biraz sert ve acımasız olarak ancak  her zaman samimi. Tek isteğim, bir gün beni okuyan ve takip eden birkaç insanın olması.

2 yorum:

  1. Blog ve içeriği çok hoşuma gitti.
    Yazılarını okuyan ve takip eden birkaç insanın içinde bende varım artık ;)

    http://feledene.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim şunu söylemen beni ne kadar mutlu etti anlatamam ! :)

    YanıtlaSil