3 Ağustos 2013 Cumartesi

Zara Sonbahar/Kış 2013-2014 Koleksiyonu


  Zara, Dünyaca ünlü olup da bütçe anlamında hedef kitlesi çok geniş olan sayılı markalardan biri. Bugün, Chanel bir çantayla Zara ceketi aynı anda giymiş birçok kişi görebilirsiniz. Dünyaca ünlü kişilerin de, bütçesi kısıtlı olanların da ulaşabildiği bir marka Zara. Belki çok fazla kişinin aynı parçayı kullanması pişti olma riskini arttırabilir ancak kıyafeti direk kalalogdan almak yerine kendi tarzınızı gösteren bir kombin yaparsanız riski düşürebilirsiniz. Şimdi, Zara F/W 2013-14 Koleksiyonu'nu inceleyelim.




  Zara'nın internet sitesinde yayınlanan koleksiyonda karşıma çıkan ilk fotoğraflar bunlar. Biraz maskülen bir kadın silüetiyle karşılıyor bizi Zara. Fotoğrafı gördüğüm anda ilk aklıma gelen şey monokrom trendi oldu. Bazı kombinlerde monokromluk yani siyah ve beyazın net kullanımı göze çarpıyor. Bilekte biten botlar ve hacimli paltolar görüyoruz. Ceket ve paltolarda omuz hacmi ve kalça üstünde biten kesim ön planda. Ve renk olarak beyaz birçok kez kullanılmış.


  Hacimli ceketler görüyoruz yine. Bele tam oturmayan, omuzlarda çıkıntı bırakılan bu ceketler Zara kadınına ofis şıklığı imkanı sunuyor. modellerde maskülen görüntü hakim. Klasiklerin yeniden yorumlanmış hali bu parçalar. Ayrıca gömleği son düğmeye kadar ilikleme modasının hala devam ettiğini görüyoruz.



  Koleksiyonun bu bölümünü siyah tamamen ele geçirmiş. Romantik bir hava katan dantellerle kullanılan kışkırtıcı siyah seksi bir görünüm oluşturmuş. Elbiseleri ilk gördüğümde aklıma gecelik gelse bile bu sezonun "pijama görünümü" trendine uymuş diyebilirim.
    Fotoğraflarda mankenlerin saçı ve makyajı da çok dikkatimi çekti. Hepsi adeta birer porselen bebek. Bembeyaz tenleri, yok denecek kadar doğal görünen makyajları, dümdüz uzun saçlarıyla hepsi çok güzel. Görüntüleri biraz donuk olsa da hepsinin güzellikleri ön plana çıkmış. Evet, kıskançlıktan çatlayabiliriz.



  Koleksiyonun bir diğer kısmında minik çiçek desenli transparan elbiseler göze çarpıyor. Pastel renkler ön planda. Normalde bu desenleri görsek " basma deseni gibi bu, köylü müyüz biz" deriz ama iş Zara'ya gelince cool oluyor. Ama genel olarak bakarsak bu tiril tiril uçuşan elbiseler ılık ama hafiften üşüten sonbahar günleri için üstüne bir hırka alıp giymeye çok uygun.


   Koleksiyon tanıtım fotoğraflarının sonuncusundan karşımıza iki tane ekose palto çıkıyor. Kırmızı-siyah bu paltolardan birinin çok ilginç bir ayrıntısı var. Sol taraftaki modelin üstündeki palto omuzlara asılmış görünümlü ancak kolları kol altından çıkarılmış. Yani burdan anlayacağımız: "Paltolar omuza" trendine tam gaz devam.

  İlk defa bir koleksiyon incelemsi yazısı yazdım. Hatalarım olabilir, yakalarsanız iletin :). Üşenmeyip okuduysanız, hiç olmazsa bir göz attıysanız bile teşekkürler. Umarım keyif alarak okumuşsunuzdur. Çünkü ben çok büyük keyif alarak hazırladım bu yazıyı. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...

2 yorum: